Beta Tea uzmanları tarafından özenle hazırlanmış çay
Beta Tea uzmanları tarafından özenle hazırlanmış çay
Orta koyuluktaki parlak demi, hafif bergamot aroması ile mükemmel bir lezzet sunar. 5 çayı olarak da bilinip diğer ürünlere göre demi açık renklidir ancak daha sert bir içime sahiptir. Porselen demlikte servis edilir.
En iyi çaylardan karışım yapılarak oluşmuş, alçak ve yüksek yamaçlarda yetişmiş olan çayların özel karışımıdır. Poselen demlikte servis edilir.
Damağı dolduran tadı, parlaklığı ve güçlü aroması ile klasik, güçlü ve dolgun bir karışımdır. Porselen demlikte servis edilir.
Sri Lanka’nın, doğal aroması en yüksek çaylarının yetiştiği Nuwera Eliya Bölgesi’nin çayı olup, dem rengi açık sarı – turuncu renginde, yumuşak içimli, bölgeye has bir sertlik sunan bir çaydır. Porselen demlikte servis edilir.
Sri Lanka’da 1200 metreden yüksekte yetişen, muson yağmurları ile birlikte aromasının zirveye ulaştığı UVA bölgesinin çayıdır. Porselen demlikte serviste edilir.
Toplanan çay yapraklarının geleneksel metotlar ile çam ateşinde kurutulmasıyla oluşup, “tütsülü çay”olarak da bilinir. Kil demlikte servis edilir.
Gizli bir meşe, çikolata ve isli tada sahip olan Keemun çayı, içmesi çok keyifli bir çaydır. Porselen demlikte servis edilir.
Hindistan’a özgü parlak orta koyuluktaki demi, buruk tadımı ve yetişme alanına bağlı zengin dağ aroması ile farklı bir içim sunar. Porselen demlikte servis edilir. Süt ilave edilerek servis edilebilir.
Hindistan’ın kuzey doğusundaki Assam Brahmaputra vadisinin yeşil bereketli topraklarında yetişen yapraklardan üretilen, sert, buruk tadı, parlak ve koyu demi olan eşsiz bir çaydır. Porselen demlikte servis edilir.
Sert, buruk tadı, parlak koyu demi, Assam’ın eşi olmayan zengin aroması ve damakta bıraktığı dolgunluk tadı ile eşsiz bir lezzet sunar. Porselen demlikte servis edilir.
Himalaya Dağları’nın eteğinde yetişen Darjeeling çayı, kendine özgü emsalsiz “Misket Üzümü” tadı ve berrak edmi ile farklı bir çay keyfi sunar. Porselen demlikte servis edilir.
Himalaya Dağları’ının eteğinde yetişen en özel Darjeeling çayının, kendine özgü yoğun “Misket üzümü” tadı ve berrak demi ile farklı bir çay keyfi sunar. Porselen demlikte servis edilir.
Doğu Afrika çayları arasında aroması en yüksek olan Ruanda çayı, parlak orta koyuluktaki demi ve yoğun aroması ile damaklarda fark yaratır. Porselen demlikte servis edilir. Süt ilave edilerek servis edilebilir.
Kenya’nın muson yağmurlarının yağışını alan doğu yamaçlarında yetişen yapraklardan üretilen ve aroması yoğun olan çaydır. Porselen demlikte servis edilir. Süt ilave edilerek servis edilebilir.
Portakal kabukları ve portakal aroması ile Beta uzmanları tarafından hazırlanan çayların karışımından oluşan muhteşem bir lezzet. Demir döküm demlikte servis edilir.
Beta karışım çaylarının kuşburnu parçacıkları, limon otu, elma ve peygamber çiçekleri ile ahududu ve çilek aromasının birleşimiyle oluşmuş özel çay. Demir döküm demlikte servis edilir.
Beta karışım çaylarının farklı turunç tatları ile bir araya gelerek sunduğu ferahlatıcı lezzet. Demir döküm demlikte servis edilir.
Bitki ve meyve parçacıklarının yoğun portakal ve vanilya aroması ile zenginleştirilmiş özel karışımıdır.
Çayın aşkla buluştuğu bu karışımda kalpli şekerler, çilek ve krema aromaları bir aradadır. Demir döküm demlikte servis edilir.
Özel olarak harmanlanan çayların portakal parçacıkları ve şeftali aroması ile bir araya gelmesiyle oluşan lezzet. Demir döküm demlikte serviste edilir.
Özenle seçilmiş Beta karışım çayları ile peygamber çiçeği, portakal ve şeftali çiçeği, limon otu ve kurutulmuş elma parçacıklarının bir araya gelmesiyle oluşan muhteşem lezzet. Demir döküm demlikte servis edilir.
Kış aylarına özel hazırlanmış siyah çay, tarçın kabuğu, karanfil parçacıkları ve tarçın aroması ile bir araya gelerek keyifli bir içim sunar. Demir döküm demlikte servis edilir.
Assam çayının kakule, zencefil, zerdeçal, havlıcan, karabiber, tarçın ve vanilya aroması ile harmanından oluşan bu çayda Hindistan’ın mistik havasını bulabilirsiniz. Demir döküm demlikte servis edilir.
Beta Tea House Uzmanları tarafından özenle hazırlanmış bergamotlu çay. Porselen demlikte servis edilir.
Siyah çayın kökenleri Çayın Çin menşeli olduğu kabul edilir. Ancak Doğu toplumunda popüler hale gelen ve bugün hala orada çay kültürünün temeli olan narin, taze tadı olan yeşil çaydır. Çay kültürü yayıldıkça ve çay, bölgelerin, komşu ülkelerin ve nihayetinde okyanusların ötesine ticaret için işlendiğinden, daha fazla oksitlenmiş siyah çayın, tazeliğini ve lezzetini uzun yolculuklarda minimal düzeyde oksitlenmiş yeşil çay kuzeninden daha iyi koruduğu keşfedildi. Çin, Tibet ve diğer komşu ülkeler arasındaki sınır ticaretinin ilk günlerinde çay, para birimi olarak kullanılmak üzere fermente edildi, kurutuldu ve tuğla haline getirildi. Bugüne kadar Çin'de üretilen siyah çayın çoğu ülke dışına ihraç edilmektedir. Hollandalılar çayı ilk olarak 1610'da Avrupa'ya getirdi, 1658'de İngiltere'ye geldi ve ardından 1700'ler boyunca İngiltere'nin Amerikan kolonilerinde popülerlik kazandı. İngiltere'nin Karayip kolonilerinden şeker ithalatını artırmasıyla 1700'lerde çay talebi büyük sıçramalar yaşadı. 1800'e gelindiğinde, İngilizler kişi başına yılda 2,5 kilo çay ve 17 kilo şeker tüketiyordu. Bazıları, daha hassas yeşil çay ithalatına kıyasla güçlü siyah çay talebini artıranın çaya şeker ekleme eğilimi olduğunu iddia ediyor. Siyah çay üretiminde bir sonraki sıçrama, 1800'lerde Camellia sinensis assamica çay bitkisi çeşidinin 1823'te Hindistan'ın Assam bölgesinde keşfedilmesiyle geldi. Bu yerli çeşit, yoğun talep gören doyurucu, cesur siyah çayların üretimine çok daha uygundu. Kısa bir süre sonra, 1835'te İngilizler, Hindistan'ın Nepal yakınlarındaki Darjeeling bölgesinde çay bahçeleri dikmeye başladılar. Hindistan bir İngiliz kolonisi olduğundan, bu farklı siyah çay çeşitleri hızla İngiltere'ye ihraç edilen popüler ürünler haline geldi.